Cesnak je jedným z najsilnejších prírodných antibiotík. Máme pre vás skutočne skvelý recept, ako uchovať liečivú silu cesnaku na dlhú dobu, pridať mu na sile a pritom zlepšiť a zjemniť jeho chuť (nie každému totiž jeho silná chuť vyhovuje). V takejto podobe je cesnak nielen veľmi zdravý, ale je aj jemný a ohromne chutný.
- posilňuje obranyschopnosť organizmu proti baktériám a vírusom
- čistí krv, znižuje krvný tlak, chráni pred aterosklerózou
- ničí vírusy, baktérie, plesne, parazity a chorobopolodné zárodky
- znižuje riziko trombózy
- prevencia pred kŕčovými žilami a hemeroidmi
- pomáha pri chudnutí, rozpúšťa tuky a zabraňuje ich ukladaniu,
- znižuje hladinu cholesterolu
- chráni pred rakovinou
- pomáha aj pri chudnutí, pretože zabraňuje ukladaniu tukov
- prevencia pred sezónnymi ochoreniami
Pripravte si marinovaný cesnak – bombu pre zdravie!
Potrebujeme:
Cesnakové strúčiky ošúpané
Bobkový list
Čierne aj biele celé korenie
Kôpor
Morskú soľ
kvalitný za studena lisovaný olej (ja som použila olivový)
Postup:
Strúčiky cesnaku dáme do nádoby, pridáme koreniny, soľ a zalejeme olejom. Nádobu prikryte niekoľkými vrstvami látky a nechajte 10-14 dní odpočívať na tmavom mieste. Cesnak vydrží v takomto náleve celé mesiace, skladujeme ho na chladnejšom mieste. Má jemnú chuť a výborný je aj ako príloha. Nálev chutí výborne na čerstvom pečive.
Janka V.