Cesnaková bomba pre zdravie: Marinované strúčiky s bobkový listom – dávka zdravia na celé mesiace!

Cesnak je jedným z najsilnejších prírodných antibiotík. Máme pre vás skutočne skvelý recept, ako uchovať liečivú silu cesnaku na dlhú dobu, pridať mu na sile a pritom zlepšiť a zjemniť jeho chuť (nie každému totiž jeho silná chuť vyhovuje). V takejto podobe je cesnak nielen veľmi zdravý, ale je aj jemný a ohromne chutný. 

Cesnak je jedným z najsilnejších prírodných antibiotík. Máme pre vás skutočne skvelý recept, ako uchovať liečivú silu cesnaku na dlhú dobu, pridať mu na sile a pritom zlepšiť a zjemniť jeho chuť (nie každému totiž jeho silná chuť vyhovuje). V takejto podobe je cesnak nielen veľmi zdravý, ale je aj jemný a ohromne chutný.

  • posilňuje obranyschopnosť organizmu proti baktériám a vírusom
  • čistí krv, znižuje krvný tlak, chráni pred aterosklerózou
  • ničí vírusy, baktérie, plesne, parazity a chorobopolodné zárodky
  • znižuje riziko trombózy
  • prevencia pred kŕčovými žilami a hemeroidmi
  • pomáha pri chudnutí, rozpúšťa tuky a zabraňuje ich ukladaniu,
  • znižuje hladinu cholesterolu
  • chráni pred rakovinou
  • pomáha aj pri chudnutí, pretože zabraňuje ukladaniu tukov
  • prevencia pred sezónnymi ochoreniami

Pripravte si marinovaný cesnak – bombu pre zdravie!

Potrebujeme:

Cesnakové strúčiky ošúpané

Bobkový list

Čierne aj biele celé korenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kôpor

Morskú soľ

kvalitný za studena lisovaný olej (ja som použila olivový)

Postup:

Strúčiky cesnaku dáme do nádoby, pridáme koreniny, soľ a zalejeme olejom. Nádobu prikryte niekoľkými vrstvami látky a nechajte 10-14 dní odpočívať na tmavom mieste. Cesnak vydrží v takomto náleve celé mesiace, skladujeme ho na chladnejšom mieste. Má jemnú chuť a výborný je aj ako príloha. Nálev chutí výborne na čerstvom pečive.

Janka V.