plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakové slimáky s kyslou smotanou: Neopísateľne chutné pečivo, tajomstvo je ukryté v tom úžasne jemnom ceste!

Voňavé domáce pečivo s fantastickou chuťou a luxusnou vôňou. cesto je výborné aj na sladké koláče, len vynechajte soľ.

 

 

Potrebujeme:

800 g hladkej múky

50 g čerstvých kvasníc

1 lyžička soli

500 ml mlieka

1 lyžica cukru

150 ml oleja

Na plnku:

 

 

2 žĺtky

200 g masla

1 lyžička soli

3 strúčiky cesnaku

Na posypanie a potretie:

 

 

1 žĺtok

2 dl kyslej smotany

150 g strúhaného syra

Postup:

Rozmrvíme kvasnice.

 

 

Zalejeme ich 1,5 dl vlažného mlieka.

Posypeme ich cukrom jemne premiešame a necháme naskočiť.

Potom pridáme preosiatu múkou so soľou.

 

 

Prilejeme aj olej a ostatné vlažné mlieko..všetko dôkladne a premiesime.

Prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.

Maslo si vyšľaháme so soľou, žĺtkami a s pretlačeným cesnakom.

 

 

Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 kusy.

Vyvaľkáme ho do obdĺžnika na hrúbku 3 mm.

Cestá potrieme pripravenou maslovou plnkou a zrolujeme ako roládu.

 

 

pripravené roládky si potrieme vajíčkom vyšľahaným v kyslej smotane (v hrubšej vrstve a posypeme nastrúhaným syrom).

Z cesta potom vykrajujeme trojuholníky.

Tie ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.

 

 

Robíme rozostupy pretože cesto ešte zvýši svoj objem.

Takto necháme ešte podkysnúť.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes