Babkine CESNAKOVÉ slimáky: Najlepšie pečivo pod slnkom – vonia celá kuchyňa!

Vynikajúce cesnakové pečivo s vôňou cesnaku, ktoré viete rýchlo pripraviť a určite potešia celú rodinu.

Recept na cesto a plnku mám od svojej starkej Márie.

Pečivo môžete pripraviť jednoducho ako klasické slimáky – rozvaľkať, natrieť a nakrájať na kolieska.

Alebo môžete cesto ešte nakrojiť a vytvoriť tak zaujímavé nové tvary.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Hladká múka – 500 g

Mlieko – 250 ml

Droždie – 40 g

Soľ

Olej – 100 ml

Plnka:

Maslo – 100 g

Syrokrém – 100 g

Cesnak – 4 strúčiky

Petržlenová vňať

1 KL soľ

Postup:

Zmiešame suroviny na cesto.

Vymiesime – základom je, aby ste získali hladké a jednotné cesto bez hrudiek (ja používam šľahač s nástavcami na hnetenie cesta)

a necháme dobre vykysnúť.

Maslo vymiešame so syrokrémom, roztlačeným cesnakom.

Ochutíme soľou a prípadne petržlenovou vňaťou.

Z cesta odoberáme menšie kúsky – bochníčky.

Tie si rozvaľkáme na ovál.

Natrieme na vyvaľkané cesto a zrolujeme.

V strede rozkrijíme a obe časti stočíme.

Následne zatočíme do tvaru slimáka.

Necháme ešte trochu kysnúť na plechu.

Potrieme vajíčkom a upečieme.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels