plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakové „rýchlorožky“ bez kysnutia: Toto si upečte, ak na vás lezie choroba, každého maróda to postaví na nohy!

Recept na tieto rožteky som našla na vašej stránke, ja som ho ale ešte vylepšila cesnakovou náplňou a sú skutočne fantastické, odporúčam vrelo!

Recept na tieto rožteky som našla na vašej stránke, ja som ho ale ešte vylepšila cesnakovou náplňou a sú skutočne fantastické, odporúčam vrelo. Vďaka cesnaku sú perfektné, ak na vás lezie choroba. Najlepší liek na svete.

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

250 ml mlieka

25 g čerstvého droždia

25-30 g rozpusteného masla

1 lyžičku cukru

1 lyžičku soli

1-2 lyžíc mlieka

Náplň:

4-5 strúčikov cesnaku (ja niekedy dávam aj celú hlávku)

30-40 ml oleja

Trochu soli

Postup:

Droždie rozpustíme v teplom mlieku a pridáme cukor.

Múku zmiešame so soľou a rozpusteným maslom.

Potom pridáme kvások a vymiesime hladké cesto. Podľa konzistencie môžeme pridať viac múky.

Keď je cesto vymiesené (trvá to pár minút) rozdelíme ho na dva diely  a posypeme múkou. Obe polovice rozvaľkáme na 4 rovnaké časti (viď obrázok). Každú časť rozvaľkáme na čo najtenší trojuholník.

Na náplň si zmiešame pretlačný cesnak s olejom a 1/2 lyžičkou soli. Každý trojuholník potrieme touto náplňou.

Potom jednoducho zrolujeme do tvaru rožteka. Konce jemne zahneme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Povrch rožtekov potrieme mliekom (ja potieram aj bielkom a tiež sú výborné), môžeme ešte posypať semienkami a vložíme do rúry vyhriatej na 200-210 stupňov. Pečieme približne 15-20 minút. Dobrým tipom je počas pečenia umiestniť na spodok rúry plech s vodou.

Ešte nakoniec potrite pretlačeným cesnakom zmiešaným s trochou oleja, aby bol liečivý efekt silnejší!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Andrea Vránová

Najlepšie recepty na dnes