plny-hrniec_transparent_negativ.png

Perfektná finta na vylepšený rezeň: Vyskúšajte to už zajtra na obed!

Ochutnajte tieto vylepšené rezne, ktoré sú ešte chutnejšie ako tie tradičné.

Výborná chuť a rozvoniavajú až k susedom.

Nikto im nedokáže odolať!

 

 

Pripravte si ich aj vy podľa tohto receptu zo zápisníka môjho deda šéfkuchára a presvedčte sa sami. 

Tradičné rezne sú veľmi obľúbené a na väčšine slovenských stolov nechýbajú aspoň raz týždenne, najčastejšie v nedeľu.

Keď však ochutnáte tieto rezne v cesnakovom cestíčku, budete nadšení.

Potrebujeme:

4 pláty bravčového karé

1 šálku hladkej múky

1 vajce

1,5 šálky mlieka

2 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL prášku do pečiva

soľ

čierne mleté korenie

rastlinný olej na vyprážanie

Postup:

Mäso si najskôr nakrájame na plátky.

 

 

Plátky mäsa si opláchneme.

Osušíme papierovou utierkou.

 

 

Mäso rovnomerne naklepeme tĺčikom na mäso.

 Z oboch strán posypeme soľou a čiernym mletým korením. 

 

 

Do misy si nasypeme hladkú múku.

Pridáme vajce, mlieko a cesnak.

 

 

Pridáme aj prášok do pečiva a trochu soli.

Metličkou vypracujeme hladké cestíčko.

 

 

Vďaka prášku do pečiva bude cestíčko krásne nadýchané a jemnejšie.

Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja.

Rozhorúčime ho.

 

 

 

Plátky mäsa postupne namáčame v cestíčku.

Potom ich hneď ukladáme do rozpáleného oleja.

Rezne vysmážame z každej strany po dobu 3 minút.

Smažíme, kým nie sú zlatohnedé.

 

 

Vyberieme ich z panvice.

Uložíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej.

Hotovo.

Môžeme servírovať s obľúbenou prílohou.

Trik s ktorým zmäkne každé mäso

Prášok do pečiva je vynikajúci aj v prípade, že máte doma tuhé mäso.

Pprášok do pečiva má schopnosť rozkladať bielkoviny a zlepšovať štruktúru mäsa v krátkom čase.

Spôsoby, akými ho použiť sú dva:

 

 

1 spôsob:

Mäso jednoducho posypeme práškom do pečiva, dáme na niekoľko hodín do chladničky a vyberieme.

Potom mäso dôkladne umyjeme a môžeme používať spôsobom, ktorý máme pripravený.

2. spôsob:

 

 

Prášok do pečiva zamiešame s vodou.

Prísady použijeme v takom pomere, aby nám vznikla konzistencia pasty.

Mäso dobre pastou potrieme a necháme v chladničke 1-3 hodiny.

Potom uymyjeme a používame na smaženie, dusenie, pečenie alebo grilovanie.

Mäsko bude vďaka prášku do pečiva skutočne jemnučké, krehké a veľmi lahodné. Určite to skúste a tento trik bude používať pravidelne, rovnako ako ja.

 

Môj dedo dokonca pridával štipku prášku do pečiva aj do mäsa na fašírky.

Vždy boli krásne nadýchané a jemné, hovoril, že práve toto je jeho tajomstvo. :-)

MIška T.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes