plny-hrniec_transparent_negativ.png

ČERTOVSKÝ MLS: Neskutočne dobrý zákusok, ani nestihne vychladnúť a už je preč!

Tento recept sa ku mne dostal v maily, ale pátrala som a zistila, že jeho autorkou je pani Zita M., týmto jej chcem poďakovať za vynikajúci recept, ktorý je v našej rodine top.

Potrebujeme:

Cesto:

9 bielkov

9 PL cukor krupica

3 PL polohrubá múky

3 PL strúhanka,

1,5 PL oleja

1/2 prášku do pečiva

Ďalej:

20 dg nasekaných orechov + nutella cca 10 dg

Náplň:

1 l mlieka

9 žĺtkov

2,5 bal. vanilkového pudingu

9 PL cukru krupica

30 dg masla

2 PL kakaa

rum

Navrch:

2 šľahačky + stužovač

Postup:

Vyšľaháme si bielky na sneh so štipkou soli, pridáme 9 lyžíc cukru, múku, strúhanku, olej aj prášok do pečiva. Plech vystelieme papierom, potrieme olejom, posypeme orechmi a na orechy navrstvíme cesto. Pečieme na 180 st. cca 15 -20 min. Po upečení preklopíme na druhý plech, takže orechy budú hore.

Ešte teplé cesto potrieme nutellou a nechať vychladiť.

Krém: ušľahať žĺtky s cukrom a naliať do mlieka, pridať pudingy a uvariť na hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame maslo a necháme vychladnúť. Po vychaldnutí rozšľaháme, pridáme rum a rozdelíme napoly.

Do polovičky krému pridáme 2 PL kakaa a natierame striedavo svetlý a tmavý krém. Potom uhladíme, necháme chvíľku v chladničke a potom natrieme vyšľahanú šľahačkou a posypeme kakaom. Krém si robím pred pečením, aby vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes