plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čertovské rezy: Toto je pekelne dobrý zákusok, lepší vám nespravia ani v cukrárni!

Je to veľmi lahodný koláč pre každú príležitosť.

Je to veľmi lahodný koláč pre každú príležitosť. Je pekelne dobrý!

Potrebujeme:

  • na hnedé cesto :
  • 30 dkg hl. múky,
  • 10 dkg masla,
  • 10 dkg práškového cukru,
  • 1 lyžička kakaového prášku,
  • 1 vajce,
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ak je to potrebné, mlieko (cca 5 lyžíc)
  • Na žlté cesto:
  • 4 vajcia,
  • 4 lyžice kr. cukru,
  • 4 lyžice hl. múky,
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Na krém:
  • 7 dl mlieka,
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 40 dkg masla, (izbová teplota)
  • 25 dkg práškového cukru
  • Na vrch:
  • Čokoláda na varenie (1,5 – 2 tabuľky)
  • 2-3 lyžíc oleja na varenie

Postup:

Najskôr pripravíme hnedé cesto. Maslo zmiešame s múkou, vytvoríme drobivú zmes, pridáme ďalšie prísady a rozdelíme na dve polovice. Obe rozvaľkáme na tenko a na plechu(23 × 35 cm) vystlanom papierom na pečenie pečieme pri 180 stupňov asi 8-10 minút.

Zatiaľ si pripravíme svetlú piškótu (použijeme rovnaký plech na pečenie). Z bielok vyšľaháme sneh a jedno po druhom primiešame žĺtky (stále miešame). Pri nízkych otáčkach vmiešame aj ostatné prísady. Cesto navrstvíme na plech a pečieme na 180 stupňov asi 25 minút . Necháme vychladnúť.

Medzitým pripravíme krém: Múku rozmiešame v mlieku a uvaríme klasicky hustú hmotu – podobnú pudingu. Môžete pridať 2-3 kvapky vanilkovej príchute. Keď je puding hotový, odložíme ho a necháme vychladnúť.
Maslo dobre vyšľaháme s cukrom – po lyžičkách potom túto hmotu všľaháme do vychladnutého pudingu.

Vytvoríme zákusok: na kakaové cesto navrstvíme 1/2 krému, uložíme žlté cesto a druhú polovicu krému. Prikryjeme druhým kakaovým plátom.

Poleva : čokoládu roztopíme nad parou s olejou a nalejeme na vrch zákusku. Necháme stuhnúť v chlade, ideálne až do druhého dňa!

zdroj: egyszerugyorsreceptek

Najlepšie recepty na dnes