plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čertovské rezne z hrnca: Stará a výborná klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí!

My máme veľmi radi pikantné jedlá a preto do omáčky pridávame aj pálivú papričku a rezne obaľujeme v zmesi múky a pálivej mletej papriky. Ak vám pikantná chuť nevyhovuje, môžete vymeniť pálivú papriku za sladkú.

Potrebujeme:

1 kg bravčové stehno, plece alebo krkovička

2 cibule

3 strúčiky cesnaku

hladká múka

olej

soľ, ml.rasca,ml.čierne korenie, 1 čl. vegety,mletá červená paprika

Postup:

Mäsko nakrájame na plátky, zľahka naklepeme a každý kúsok osolíme, okoreníme ml. čier.korením a posypeme rascou. Obalíme v múke zmiešanej s paprikou a rýchlo opražíme na rozohriatom oleji. Mäso vyberieme na tanier  a vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu. K cibuli potom opäť pridáme mäsko, zalejeme vodou a dusíme cca 45 min. … keď je mäso mäkké, preložíme ho na tanier a do omáčky pridáme štipku pálivého korenia (prípadne aj pálivú papriku) a pretlačený cesnak. Šťavu zahustíme hladkou múkou (asi 1 lyžica), ktorú sme si rozhabarkovali v pohári vody. Mäso preložíme do omáčky, prevaríme ešte cca 10 min. Vynikajúcou prílohou je a tarhoňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes