Čertovské rezne v jemne pikantnej marináde: Úžasne chutné vďaka jedinej prísade!

Čertovsky dobré rezne. Mäsko má na povrchu chrumkavú kôrku a vo vnúti je pritom jemné a šťavnaté. Tajomstvo je ukryté nielen vo vynikajúcej marináde ale predovšetkým v jednej prísad.

Úžasne chutné rezne bez trojobalu, ktoré chutia pekelne dobre. Mäsko má na povrchu chrumkavú kôrku a vo vnúti je pritom jemné a šťavnaté. Tajomstvo je ukryté nielen vo vynikajúcej marináde ale predovšetkým v jednej prísade – zemiakovom škrobe. Vďaka škrobu bude cesto na povrchu chrumkavé aj bez nutnosti použiť pracný trojobal a naopak vo vnútri si zachová šťavnatosť a jemnosť.

Potrebujeme:

5 plátkov bravčového karé

11 lyžičiek solamylu

1 lyžičku mletej rasce

4 strúčiky cesnaku pretlačeného alebo nastrúhaného

1 lyžicku kari

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 väčšie vajcia

2 lyžice majoránky

1 lyžičku pálivej papriky

Postup:

Plátky mäsa naklepeme. V miske zmiešame rozšľahané vajíčka s ostatnými prísadami a do tejto zmesi naložíme mäso. Prikryjeme fóliou a vložíme na celý deň marinovať do chladničky.

Potom jednoducho opražíme na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista. Podávame s prílohou podľa chuti.

Ak máte radi ešte výraznejšiu chuť cesnaku, pridajte 1-2 strúčiky nakrájané na plátky aj počas smaženia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)