Čertovské bravčové mäso – fantastická rýchlovka k obedu: Držte sa tohoto receptu a úspech je zaručený!

Výborný a jednoduchý obed z bravčového mäsa a fantastickej omáčky, ktorý je skvelý na bežný deň ale aj ako slávnostné menu.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (pliecko, stehno)

2 cibule

2 lyžice kečupu

2 lyžice horčice

150 g sterilizovaných šampiónov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g sterilizovaných uhoriek

soľ

korenie

feferónky

olej

1 malá lyžica červenej mletej papriky

3 strúčiky cesnaku

Postup:

Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezančeky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky.

Cibuľu orestujeme na oleji a pridáme mäso. Okoreníme a osolíme pridáme trochu mletej červenej papriky. Keď sa nám mäso zatiahne pridáme kečup, podlejeme vodou a dusíme do mäkka (podľa potreby podlievame vodou, alebo vývarom).

Potom pridáme šampiňóny a uhorky ktoré sme si nastrúhali na jemnom strúhadle a pretlačený cesnak. Dochutíme jednou až dvomi lyžicami horčice. Pridáme feferónky podľa vlastnej chuti. Podávame s prílohou podľa chuti, napríklad s hranolkami a ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár