Čertove kapsy na plechu s výbornou šťavou: Pekelne chutné papanie tromfne aj španielske vtáčky!

Výborné papanie, na spôsob španielskych vtáčkov, ale ešte viacej vylepšené. 

Výborné papanie, na spôsob španielskych vtáčkov, ale ešte viacej vylepšené.

Potrebujeme:

600 g bravčového stehna (môžeme použiť aj morčacie alebo hovädzie mäsko),

Grilovacie korenie, soľ a sladkú papriku

Na plnenie:

Ja som dal horčicu (pikantnú), kúsok slaninky, uvarené vajce, kyslú uhorku

Voliteľné: pálivá klobása, kyslá kapusta, cibuľa….

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na podliatie: vývar, alebo 1 masox rozmiešaný v 150 ml vody

Na zahustenie: sladkú smotanu a múku

Postup:

Z stehna nakrájame cez vlákna tenšie rezne, mierne naklepeme a ochutíme koreninami. Potrieme horčicou a naplníme klasicky ako vtáčky: kyslou uhorkou, vajíčkom a slaninkou. Prípadne môžete vyskúšať akékoľvek iné náplnene podľa chuti, alebo toho, čo máte v chladničke. Mäsko pevne uzavrieme pomocou motúzu tak, aby sme získali tvar mešca. nakoniec som posypal zmesou grilovacieho korenia a štipľavej papriky (môžete dať aj sladkú papriku, ak nemáte radi pikantné).

Mešce uložíme do vymastenej misy, podlejeme vývarom a pečieme asi hodinu pri teplote 180 stupňov, potom necháme ešte zapiecť aspoň 15-20 minút, pričom teplotu môžeme na tento čas zvýšiť. Ja som počas aj 1x podlial, aby som mal viacej šťavy. Na konci som jednoducho vybral mäsko, misu preložil na plameň a zahustil trochou múky a smotanou. Výborné papanie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)