Čertova zmes: Jemne pikantné mäsko s cesnakom a vynikajúcou omáčkou – pekelne dobré!

Tento recept ma naučila moja mama a vždy po ňom siahnem, keď potrebujem rýchle a chutné jedlo.

Postup:

150 g bravčového stehna

150 g kuracích prś

1 pohárik sterilizovaných šampiňónov

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

červená paprika (my dávame veľa)

vývar na podliatie (zeleninový, mäsový)

2 lyžice slnečnicového oleja

soľ

korenie

chilli

3 lyžice chilli omáčky (voliteľné)

pretlak

1/2 lyžičky cukru

Postup:

Na oleji orestujeme nakrájané mäso doružova, pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu, a ešte restujeme.

Podlejeme troškou vývaru a prikryté podusíme domäkka. Pridáme pokrájané šampiňóny a papriku, zalejeme čertovskou omáčkou (koreniny, chilli, cukor, olej, cesnak).

Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme pol lyžičky cukru a chilli. Ešte chvíľku povaríme a ak chceme viac omáčky, podlejeme a zahustíme lyžičkou solamylu rozmiešaným vo vode.

Podávame s opečenými zemiakmi.