plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čerstvý voňavý chlebík takmer bez roboty: Tento recept si určite uložte, nemusíte zháňať kupované pečivo!

Výborný domáci chlebík takmer bez práce!

Situácia s koronavírusom je taká, aká je a nikto z nás nevie, ako dlho potrvá. Preto sme pre vás dnes pripravili recept na čerstvý voňavý chlebík, ktorý je veľmi jednoduchý a takmer bez roboty! Dôležité je len nechať ho dobre nakysnúť. Ak máte zásobu múky, vyvážite ho zlatom…

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

6 g sušeného droždia

4 g soli

30 g masla

100 ml mlieka

50 ml vody

Na potretie

1 žĺtko

5 g mlieka

Postup:

1. Vymiešajte v mise všetky suché ingrediencie, pridajte maslo, mlieko a vodu.

2. Vymieste vláčne cesto, dajte ho do čistej misy, ktorú si trochu vymastite olejom a prikryte potravinárskou fóliou.

Nechajte nakysnúť 30 minút.

3. Po 30 minútach cesto znovu vymieste.

Znovu vložte do misy, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste ešte hodinu.

4. Nakysnuté cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku, cesto rozprestite a rozvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm.

5. Zrolujte a vyformujte bochník.

6. Bochník cesta preložte na papier na pečenie, prikryte bavlnenou utierkou a nechajte podkysnúť ešte 30 minút.

7. Pomocou ostrého noža urobte na vrchu bochníka pár zárezov a potrite ho vajíčkom rozmiešaným s mliekom.

8. Predhrejte rúru na 200 stupňov a pečte asi 30 minút.

9. Voňavý čerstvý chlebík je pripravený na konzumáciu, stačí už len nechať trochu vychladnúť a nakrájať.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: www.przy-garach.pl

Najlepšie recepty na dnes