Čerstvá paprika po celý rok: Úžasný spôsob skladovania papriky bez mrazenia a varenia!

Premýšľate, čo s bohatou úrodou papriky? Podľa tohto receptu z retete-usoare.info si ju môžete uskladniť na zimu aj bez mrazenia, či varenia.

Potrebujeme:

1 kg papriky

1 ČL soli

2 ČL kyseliny citrónovej

1 PL oleja

Postup:

1. Papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ich na stredne veľké kúsky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2. Pomeľte papriku mlynčekom na mäso.

TIP: Neodporúčame používať mixér.

 

3. Pridajte soľ a kyselinu citrónovú, zmiešajte a nechajte stáť 10 minút. Nemusíte sa báť, kyselina citrónová nedáva paprike žiadnu špecifickú chuť, iba bráni procesu fermentácie.

4. Znovu premiešajte a papriku naložte do sterilizovaných suchých pohárov. Do každého pohára pridajte nakoniec 1 lyžičku oleja, aby sa nevytvorila pleseň.

 

5. Nádoby pevne uzavrite viečkom a skladujte ich v chladničke alebo v chladnej pivnici.

 

Z tohto množstva surovín získate 2 poháre po 0,3 l. Paprika zostáva čerstvá až do jari alebo až do ďalšieho zberu papriky. Môžete ju pridávať do omáčok, dusených pokrmov, polievok atď.

Prajeme dobrú chuť!