plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čerstvá paprika po celý rok: Úžasný spôsob skladovania papriky bez mrazenia a varenia!

Premýšľate, čo s bohatou úrodou papriky? Podľa tohto receptu z retete-usoare.info si ju môžete uskladniť na zimu aj bez mrazenia, či varenia.

Potrebujeme:

1 kg papriky

1 ČL soli

2 ČL kyseliny citrónovej

1 PL oleja

Postup:

1. Papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ich na stredne veľké kúsky.

2. Pomeľte papriku mlynčekom na mäso.

TIP: Neodporúčame používať mixér.

 

3. Pridajte soľ a kyselinu citrónovú, zmiešajte a nechajte stáť 10 minút. Nemusíte sa báť, kyselina citrónová nedáva paprike žiadnu špecifickú chuť, iba bráni procesu fermentácie.

4. Znovu premiešajte a papriku naložte do sterilizovaných suchých pohárov. Do každého pohára pridajte nakoniec 1 lyžičku oleja, aby sa nevytvorila pleseň.

 

5. Nádoby pevne uzavrite viečkom a skladujte ich v chladničke alebo v chladnej pivnici.

 

Z tohto množstva surovín získate 2 poháre po 0,3 l. Paprika zostáva čerstvá až do jari alebo až do ďalšieho zberu papriky. Môžete ju pridávať do omáčok, dusených pokrmov, polievok atď.

Prajeme dobrú chuť!

Najlepšie recepty na dnes