plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do cestíčka na Černohorský rezeň som nastrúhala aj cuketu a je to neskutočná bomba: Všetci sa za tým išli potrhať!

Zemiakovo-cuketové cestíčko je to najlepšie, aké som kedy skúsila. Je úžasne jemné a mäsko vďaka nemu získa úplne novú chuť!

Potrebujeme:

bravčové alebo kuracie mäso    1 kg

soľ

hladká múka

Cestíčko: 

150 ml mlieka

150 g hladkej múky

250 g zemiakov

250 g cukety

Soľ, mleté čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

2 vajcia

Postup:

Z  vajec, mlieka a múky  si vymiešame hustejšie cestíčko, do ktorého vmiešame soľ a pretlačený cesnak. Do tohto cestíčka si vmiešame aj najemno nastrúhajú cukety a zemiaky.

Rezne jemne naklepeme a osolíme. Zľahka ich obalíme v hladkej múke a namáčame v pripravenom cestíčku. Necháme odkvapkať a opatrne vkladáme do panvice s rozpáleným olejom, aby sa cestíčko nelepilo na panvicu. Ak máte cestíčko husté, rozrieďte si ho troškou mlieka, aby malo hustotu palacinkového cesta.

Keď sa rezne začnú pražiť, teplotu oleja treba trocha znížiť, aby sa cestíčko nespálilo, a aby sa mäso poriadne vnútri upražilo. Keď sú rezne z jednej strany zlatisté, obrátime ich na druhú stranu a dopražíme.

Vypražené černohorské rezne vyberieme z oleja na papierové obrúsky, aby sme odstránili prebytočný tuk. Podávame posypané strúhaným syrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes