Zavárané čerešne z rúry: Najlepšie, aký som kedy robila + perfektná rada, ako odstrániť červíkov – do jedného!

Rovnako v rúre zaváram aj uhorky, len musíte byť pripraviť na to, že uhorky budú po vybraní z rúry akoby polosurové, ale do druhého dňa krásne dojdú a hlavne budú stále fantasticky chrumkavé! 

Rovnako v rúre zaváram aj uhorky, len musíte byť pripraviť na to, že uhorky budú po vybraní z rúry akoby polosurové, ale do druhého dňa krásne dojdú a hlavne budú stále fantasticky chrumkavé!

Potrebujeme:

Neprezreté čerešne

1 l vody

300 g kr. cukru

Poháre na zaváranie a viečka na závit

Postup:

...

Čerešne zbavíme stopiek a prepláchneme pod studenou tečúcou vodou. Naplníme do dôkladne umytých pohárov a medzitým si nachystáme sladký nálev, ktorým budeme čerešne zalievať.

Rada na odstánenie červíkov: Čerešne ponoríme do vody, kde je rozpustených 20 gramov soli na 1 liter vody. Tento roztok by mal byť zahriaty na teplotu medzi asi 25 stupňov. Necháme máčať asi hodinu, zatiaľ všetky červíkyb vyplávajú na povrch. Potom čerešne dôkladne umyjeme, aby sme odstránili soľ.

Na nálev stačí 1l vody zmiešať s 30dkg cukru a prevariť. Čerešne zalejeme horúcim nálevom a zavrieme.

Rúru nastavíme na 250 ° C. Na dno plechu dáme starú plienku alebo utierku a zalejeme horúcou vodou do výšky asi 2-3cm. Na plech dávame poháre a vložíme do rúry. Zavárame 10 – 12 minút so zapnutým horúcim vzduchom. Podľa potreby dolievame horúcu vodu.

Vyberieme z rúry, obrátime viečkom nadol a necháme vychladnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)