plny-hrniec_transparent_negativ.png

VEĽMI chutný čerešňový koláčik s kyslou smotanou a čokoládou: Okamžite zmizne z tanierov!

Tento plnkový koláčik si zamilujete.

Je prekvapivo jednoduchý na prípravu a veľmi, veľmi lahodný.

 

 

Ja ho zvyknem pripravovať so zaváranými čerešňami, ale môžete pokojne experimentovať a vyskúšať aj iné druhy ovocia – pokojne aj čerstvé.

Potrebujeme:

6 ks vajec

200 g kr. cukor

1 ks. vanilkový cukor

125 ml minerálka

125 ml olej

200 g hladká múka

200 g čokoláda, najemno nastrúhaná

1-2 lyžice kakaa

200 g orechy namleté

1 ks prášok do pečiva

Krém:

 

 

750 ml kyslá smotana

500 ml jogurt biely

150 g Práškový cukor

10 plátkov želatíny

500 ml smotany na šľahanie (vyšľahanej)

Čerešne zavárané

Na ozdobu:

Strúhaná čokoláda

Šľahačka

Čerešne

Voliteľné (na potretie korpusu)

Kyselkavý džem

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom, vanilkovým cukrom a minerálkou do peny.

 

 

Pridajte olej, múku zmiešanú s čokoládou, kakaom, orechmi a práškom do pečiva.

Cesto rozotrite na plech pokrytý papierom a vymastený.

Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 30-40 minút.

 

 

Nechajte vychladnúť.

Zmiešajte kyslú smotanu, jogurt a cukor.

Do krému pridáme želatínu aj šľahačku.

 

 

Korpus môžeme potrieť kyselkavým džemom, ja odporúčam ríbezľový.

Na korpus teraz uložíme čerešne.

Natrieme krém a uhladíme.

 

 

Chladíme 4-5 hodín.

Nakoniec posypte strúhanou čokoládou.

Môžeme ešte ozdobiť šľahačkou a čerešňami.

Neváhajte experimentovať aj s inými druhmi ovocia, určite bude výsledok fantastický.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes