plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čerešňový koláč, ktorému nebudete vedieť odolať: Voňavá, chutná a nadýchaná dobrota!

Tento koláč nám mama pripravovala počas môjho detstva.

Je fantasticky nadýchaný, jemný a z taniera zmizne hneď, ako ho tam položíte.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Dacinaa Kuhinja na neodolateľný čerešňový koláč.

Potrebujeme:

4 vajcia

4 hrnčeky kryštálového cukru

4 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček rastlinného oleja

1 prášok do pečiva

2 hrnčeky jogurtu

4 balenia vanilkového cukru

400 g čerešní

3 PL krupice

1 hrnček=2 dcl

Pripravíme dve zmesi, všetky ingrediencie rozpolíme.

Postup:

Do misky pridáme vajcia a metličkou rozšľaháme.

Postupne za miešania pridávame cukor.

 

 

Potom pridáme jogurt a vyšľaháme.

Ďalej do zmesi nasypeme vanilkový cukor.

Zamiešame.

 

 

Do múky nasypeme prášok do pečiva a zamiešame.

Múku za šľahania postupne pridávame do zmesi.

 

 

Pridáme olej a dôkladne premiešame.

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rovnomerne ho rozotrieme.

 

 

Identickým spôsobom pripravíme aj druhé cesto.

Do misky s čerešňami pridáme krupicu a lyžicou premiešame.

 

 

Čerešne naukladáme na cesto na plechu, zalejeme druhou časťou cesta a na vrch pridáme zvyšok čerešní.

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes