Čerešne pod snehom – výborné koláčiky ku káve za 30 minút: Bez pracného miesenia a kysnutia, skvelý recept!

Výborný tip na rýchle a veľmi chutné domáce pečivo.

Výborný tip na rýchle a veľmi chutné domáce pečivo.

Potrebujeme:

400 gramov polohrubej múky

2 lyžice trstinového cukru

1 prášok do pečiva

2 lyžice kyslej smotany

150 gramov masla

...

3 vajíčka

Ďalej:

Zavárané čerešne – scedené zo šťavy a dobre odkvapkané

Čerešňový džem

Cukor na posypanie

Postup:

Do hlbokej misky preosejeme múku. Pridáme, prášok do pečiva a cukor – premiešame. Následne pridávame kyslú smotanu, vajíčka a maslo. Vymiesime jednotné cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.

Okraje aj stred si potrieme džemom a na okraj naukladáme čerešne. Cesto zakrútime do rolky a pokrájame na malé kúsky tak, aby v každom boli dve až tri čerešne.

cookies s náplňou

Plech na pečenie vyložíme papierom a naukladáme naň buchtičky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom