plny-hrniec_transparent_negativ.png

Božská čerešňová maškrta do pohára: Osviežujúci dezert, ktorý ohúri aj najnáročnejších maškrtníkov!

Príprava tohoto talianskeho dezertu je nenáročná a pritom chuť božská. Pripravte ho svojim blízkym a oslaďte si spoločné chvíle touto skvelou pochúťkou.

Príprava tohoto talianskeho dezertu je nenáročná a pritom chuť božská. Pripravte ho svojim blízkym a oslaďte si spoločné chvíle touto skvelou pochúťkou.

Potrebujeme:

600 g mrazených čerešní/višní (v sezóne môžete dať čerstvé)

400 g krupicového cukru

50 ml vodky alebo koňaku

75 g želatíny

100 ml horúcej vody

900 ml mlieka (2,5%)

400 ml smotany na varenie 10%

jablká

mäta na dekoráciu (v sezóne aj višňa, alebo čerešňa)

Postup:

Rozmrazené (alebo čerstvé) ovocie bez kôstok dáme do mixéra. Pridáme 200 g cukru, 50 ml vodky, alebo koňaku a rozmixujeme. Nalejeme do misy. V miske si rozmiešame 50 g želatíny s horúcou vodou a nalejeme do misky s rozmixovaným ovocím. Pri miešaní sa vám vytvorí pena, ktorú treba odobrať, pretože by to v pohári nevyzeralo pekne. Teraz budeme potrebovať jablká, ktoré použime ako podpierku pre pohár. Prerežeme si ich na 4 časti. Na tácku na froté utierku položíme sklenený dezertný pohár, nakloníme a podoprieme štvrťkou jablka tak, aby bol pohár stabilný. Do každého nakloneného pohára opatrne nalejeme višňovú/čerešňovú hmotu. Nalievajte ju napríklad pomocou čajníka, bude to jednoduchšie. Potom dáme tácku s pohármi do chladničky aspoň na hodinu.

900 ml mlieka zmiešame so smotanou, pridáme zvyšný cukor a zmiešajte, aby sa cukor roztopil. Teraz zalejte 25 g želatíny horúcou vodou, kým sa želatína nerozpustí a nalejeme do mlieka. Dajte na sporák a nechajte zovrieť. Nechajte mierne ochladiť a nalejte do pohárov, do ktorých ste predtým naliali rozmixované ovocie. Nechajte dobre vychladiť, ozdobte a podávajte. Ak chcete vytvoriť dvojfarebnú vzorku, môžete striedavo nalievať višňovú a smotanovú hmotu pod rôznym uhlom. Dobrú chuť!

Videonávod

Najlepšie recepty na dnes