plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláč pobláznil všetkých hostí, rovno zdvojnásobte dávku: Tvarohovo-čerešňové BROWNIES s úžasnou chuťou!

Tento koláčik pobláznil celú našu rodinu - vyzerá fantasticky a chutí ešte omnoho lepšie.

Tento koláčik pobláznil celú našu rodinu – vyzerá fantasticky a chutí ešte omnoho lepšie.

Ak sa chystáte pripraviť víkendovú maškrtu pre celú rodinu aj pre vašich hostí, toto je naozaj luxusná pochúťka!

 

 

Potrebujeme ( do malého plechu/tortovej formy) – na väčší odporúčam zdvojnásobiť dávku):

100 g tmavá čokoláda

120 g maslo

150 g Kr. cukor

4 ks vajcia

150 g polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

300 g jemný tvaroh

1 bal. vanilkový cukor

Scedené čerešne (višne) alebo mrazené

štipka soľ

cukor podľa chuti

Postup:

Čokoládu nalámeme na kúsky.

 

 

Pridáme maslo a vo vodnom kúpeli spojíme.

2 vajíčka spolu s 50 g cukru vymiešame mixérom do peny.

Pridáme štipku soli a vanilkový cukor.

 

 

Nakoniec pridáme čokoládovú hmotu, múku, zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme.

Pripravené cesto – väčšiu polovicu navrstvíme na plech, ktorý sme vymazali maslom (alebo vystlali papierom).

Zarovnáme.

 

 

Tvaroh vymiešame s 2 vajíčkami a zvyšným cukrom do krémovej hmoty.

Navrstvíme na čokoládové cesto.

Na tvarohovú vrstvu uložíme čerešňu.

 

 

Teraz nalejeme zvyšok cesta.

Pomocou špáradla môžeme sčasti premiešať cesto s krémom, čím vznikne mramorový vzor na povrchu.

 

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 30 minút – treba sledovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes