Je to starý a veľmi jednoduchý recept, ktorý ulahodí každému, kto má rád rýchle a chutné dezerty. Príprava je naozaj bleskurýchla a výsledok fantastický.
Potrebujeme:
140 g kryštálového cukru
140 g masla
140 g hladkej múky
2 celé vajíčka a 2 žĺtka
Kôra z 1 citróna nastrúhaná (voliteľné)
cca 350-400 g čerešní (môžeme nahradiť malinami, brusnicami, alebo ríbezľami)
Postup:
Koláčik je vhodný do tortovej formy s priemerom 18-20 cm. Tortu si vymastíme maslom aj po stranách.
V miske dobre vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia a žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec aj múku (ideálne preosiatu). Do cesta vmiešame čerešne (ja ich zvyknem aj nakrájať) a nalejeme do formy. Prípadne môžete čerešne poukladať na vrch cesta – ako vám to vyhovuje.
Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30-35 minút – treba kontrolovať. Poprípade dáme na vrch cesta papier na pečenie aby sa nepripálil. Po upečení a vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)