Najdokonajšia bublanina, ktorá sa pečie len 15 minút: Len čerešne, 2 vajcia, 1 hrnček a prášok do pečiva – viac nepotrebujete!

Pani Vierka uverejnila vo fb skupine o varení recept na túto úžasnú domácu bublaninu na hrnčeky.

 

 

V tej chvíli bolo rozhodnuté.

Tento recept je taký výborný, že ju odvčera pečiem už tretíkrát a keďže máme domáce čerešne, určite nie naposledy. Príprava vám zaberie 5 minút a pečenie 15 – za 20 minút máte dokonale chutný koláčik.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite ho skúste aj s iným domácim ovocím – napríklad s marhuľami, broskyňami, malinami alebo ríbezlami.

 

Bublanina sa v rúre krásne nafúkne a dvakrát zväčší svoj objem.

Potrebujeme:

Vykôskované čerešne (alebo iné ovocie) – ak vám nevadia kôstky, pokojne použite aj celé umyté čerešne

2 hrnčeky polohr. múky

1 hrnček hl. múky

1 hrnček mlieka,

1 hrnček kr. cukru

pol hrnčeka oleja

1 pr. do pečiva

2 vajca

Voliteľné:

Jahody

Maliny

Marhule

Ríbezle

Postup:

 

 

Príprava je neskutočne jendoduchá a rýchla, nachystajte si len 1 misku a všetky prísady v nej spolu vyšľahajte.

Najskôr som vyšľahala vajcia s cukrom, potom so pridala olej a mlieko.

Nakoniec som pridala sypké prísady.

 

 

Pripravíme si klasický plech.

Vymastíme ho a a vysypeme múkou, prípadne vyložíme papierom na pečenie.

Cesto vylejeme na plech.

Uložíme ovocie.

 

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 st 15 minút.

Samozrejme, každý á rúra pečie inak, jednoducho treba si odsledovať, kedy je vrch aj spodok upečený.

 

 

Mne to trvalo spomínaných 15 minút pri pečení na klasickom veľkom plechu.

Môžete však piecť pri teplote 180 stupňov asi 35 minút.

 

 

Ten istý recept s jahodami.

Skúste samozrejme aj s iným ovocím podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels