plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čerešne na zimu BEZ cukru: Najjednoduchší recept, poháre ani nesterilizujem!

V zime sú zavárané čerešne nenahraditeľnou surovinou do bublaniny, toriet alebo pudingov.

Ponúkame vám najjednoduchší návod, ako si toto obľúbené ovocie pripraviť na celoročnú konzumáciu.

 

 

Jednoduchý recept na domáce zavárané čerešne z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.

Potrebujeme:

čerešne

vodu

kyselinu citrónovú

 

 

 

Postup:

Z čerešní odstránime stonky.

Dôkladne umyjeme.

Uložíme do misy.

 

 

Čerešne vložíme do zaváraninových pohárov.

V hrnci uvaríme vodu a po okraj naplníme poháre.

 

 

Poháre prikryjeme viečkom.

Potom poháre prekryjeme teplou prikrývkou.

Necháme odstáť 20-30 minút.

 

 

Zo zvyšných čerešní pomocou tuhy z pera odstránime kôstky (viď video).

Potom odkôstkované čerešne vložíme do uzatvárateľných plastových vreciek.

 

 

Vrecká s čerešňami vložíme do mrazničky.

Po uplynutí doby z pohárov precedíme vodu do hrnca.

 

 

Do hrnca pridáme ešte cca 100 ml čistej vody.

Hrniec preložíme na sporák.

A sirup necháme zovrieť.

 

 

Do každého pohára pridáme štipku kyseliny citrónovej.

Vriaci sirup nalejeme po okraj do pohárov.

 

 

Poháre napevno uzavrieme viečkami.

Necháme vychladnúť a uložíme ich na tmavé a chladné miesto.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes