Celý svet sleduje tento recept: Najchutnejší recept na večeru, aký som kedy varila!

Legendárne sedliacke zemiakové jedlo priamo na vašom stole!

Úžasný recept na famózne jedlo, aký tu ešte nebol.

 

 

Zemiaky podľa tejto úpravy si zamilujete.

...

Vynikajúci recept z youtube kanála einfach lecker na tradičné sliezske halušky.

Potrebujeme:

4 zemiaky (500-600 g)

1 ČL soli

100 g kukuričného škrobu

1 cibuľu

200 g slaniny

3 l vody

1 PL soli

Na omáčku:

kyslú smotanu

1 strúčik cesnaku

kôpor

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme horúcou vodou.

Prekryjeme pokrievkou a uvaríme.

Uvarené zemiaky v mise roztlačíme na kašu.

 

 

Nasypeme soľ, premiešame a necháme vychladnúť.

Roztlačené zemiaky v miske zarovnáme a rozdelíme na 4 časti.

 

 

Jednu štvrtinu kaše preložíme, na jej miesto nasypeme škrob.

Premiešame a rukami miesime cesto 5-8 minút.

Cesto zabalíme do potravinovej fólie na 10-15 minút.

 

 

Cibuľu a slaninu nakrájame na plátky.

Potom ich opečieme na suchej dobre rozohriatej panvici na strednom ohni.

 

 

Cesto vyberieme z fólie.

Posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme.

Potom ho nakrájame na plátky.

 

 

Plátok cesta rukami ušúľame do rolky.

Nakrájame na menšie kúsky.

Cesto potom zatlačíme prstom do tvaru malej mištičky (viď video).

 

 

Do vriacej vody v hrnci pridáme soľ a halušky.

Akonáhle halušky vyplávajú, tak ich vytiahneme.

 

 

Do malej misky pridáme smotanu, pretlačený cesnak, kôpor a všetko spolu zamiešame.

Omáčku nanesieme na halušky, pridáme slaninu s cibuľou a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay