Cárske šnicle na hríbikoch: Strašne dobré mäsko v šťave, perfektné aj na slávnostný stôl!

Hubári, ak cez víkend nájdete pár hrstí húb, odporúčam vám toto geniálne jedlo.

Hubári, ak cez víkend nájdete pár hrstí húb, odporúčam vám toto geniálne jedlo.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs alebo bravčových rezňov nakrájaných na plátky

250 g húb nakrájaných na kúsky

1 bal. smotany na varenie

2 lyžice horčice – prípadne aj viac

2 lyžice rajčinového pretlaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 väčšiu cibuľku

Vegetu, soľ

1 lyžičku kari korenia

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.

Ochutíme soľou, korením a vegetou. Ideálne necháme v chladiče odležať aspoň 20 minút, ak nemáme čas, môžeme s mäskom pracovať aj hneď.

Mäso potrieme horčicou, obalíme v múke a potom sprudka opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista a preložíme do misy. Na tom istom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme aj huby a restujeme, až kým sa neodparí väčšina vody – navrstvíme na mäsko. Vodu zmiešame so smotanou, zvyšnou horčicou, pretlakom a najeme do misy.  Nalejeme na mäso, vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a necháme zapiecť len asi 35 minút, kým mäsko nie je hotové!

Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.