Cárske fašírky z rúry: Toto jedlo z mletého mäsa zatieni všetky ostatné, hotové je za 25 minút!

Výborné jedlo z mletého mäsa. Na prípravu jednoduché, na chuť neprekonateľné. Dáte si?

Výborné jedlo z mletého mäsa. Na prípravu jednoduché, na chuť neprekonateľné. Dáte si?

Potrebujeme:

800 g mletého bravčového mäsa

300 g mletého kuracieho mäsa

1 cibuľu

200 ml mlieka

70 g chlebíka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, čierne mleté korenie

Na vrch:

200 ml kyslej smotany

2 vajcia

150 g tvrdého syra

Kôpor podľa chuti

Majonézu na ozdobu

Postup:

Chlieb namočíme do 100 ml mlieka, potom vyžmýkame a pridáme do mäsovej zmesi (zmiešame bravčové a kuracie mäsio). K mäsu pridáme aj nakrájanú cibuľku, soľ a koreniny.

Do mäsa pridáme aj zvyšné mlieko a vymiešame jednotnú hmotu.  Ja si mäso meliem sama doma a zvyšné mlieko vždy prelejem cez mlynček. Ak sa vám hmota zdá príliš tekutá, pridajte trochu strúhanky alebo ovsených vločiek.

Z hmoty tvoríme jednotlivé fašírky, ktoré navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Syr nastrúhame na strúhadle, zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a nadrobno nakrájaným kôprom. Navrstvíme na povrch mäsa.

Nakoniec som ešte navrstvila do cukrárenského vrecka trochu majonézy a ozdobila vrch fašírok. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 200 stupňov. Prípadne pečte tak dlho, aby bolo mäsko upečené – záleží to od rúry, aj od hrúbky fašíriek.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Klára H.