plny-hrniec_transparent_negativ.png

Čarovný vianočný koláč: Na sviatky už obyčajný krémeš nepečiem, každý chce len túto krémovú bombu!

Toto je jeden z najlepších koláčov, ktoré som na sviatky mohla upiecť. Je jednoduchý, lahodný a míňa sa nesmiernou rýchlosťou. Určite odporúčam.

Potrebujeme:

Rozmery formy: 25×36 cm

Cesto:

200 g masla
3 šálky hladkej múky
5 žĺtkov
3 polievkové lyžice práškového cukru
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
1 lyžica 12% smotany

Tvarohová hmota:

700 g tvarohu
250 g masla
3 vajcia
1 šálka kr. cukru
2 čajové lyžičky vanilkového cukru
2 balenia vanilkového pudingu
1/2 šálky mlieka

ďalej:

asi 300 g perníkov
200 g mliečnej čokolády
pár lyžičiek 30% smotany

Postup:

Na doske vymiesime krehké cesto. Rozdelíme ho sa na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu. Popicháme vidličkou a odložéme do chladu. Potom vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 15 minút do zhnednutia.

Tvaroh rozmixujeme (alebo prepasírujeme cez sitko, aby sme získali krémovú hmotu). Z mlieka, pudingu a vajec uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť a potom po lyžiciach vmiešame našľahané maslo s cukrom. Vymiešame jednotný krém spolu s tvarohovou hmotou.

Krém rozdelíme na dve časti – prvú natrieme na upečené vychladnuté cesto, uložíme perníčky, zvyšok krému a cesto.

Z čokolády a smotany urobíme vo vodnom kúpeli polevu, ktorú nalejeme na vrch zákusku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes