plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelný závin: Skúsila som sa tento recept z tvarohového cesta a naozaj nekysne ani minútu, chutí ako kysnutý!

Tento závin je naozaj úžasný, nekysne ani minútu.

Potrebujeme:

125 g tvarohu

250 g polohrubej múky

50 g cukru

štipka soli

75 ml oleja a toľko isto aj mlieka 75 ml

2 lyžičky prášku do pečiva

maková plnka:

70 – 100 g maku nemletý

hrsť hrozienok

100 – 150 g cukru

2/3 šálky mlieka

1 vajce

Postup:

Mletý mak  vodou a premyte zalejem mliekom, dáme na sporák a privedieme do varu. Pridáme hrsť hrozienok a varíme, kým mak nevstrebe mlieko. Potom pridáme cukor a dobre premiešame, môžeme zložiť z plameňa.

Preosejeme si múku. Pridáme prášok do pečiva a štipku soli. Potom pridáme aj olej, mlieko tvaroh a cukor.Vymiesime cesto. Cesto by sa nám malo pekne spojiť a malo by byť trochu lepkavé.

Pomúčime si pracovnú plochu a cesto vyvaľkáme. Naplníme makovou plnkou. Od okrajov po všetkých stranách necháme voľné 2 cm.

Zvinieme do závinu a položíme na vymastený plech spojom nadol.

Závin pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom v troche mlieka. Pečieme pri 180 °C cca 45 minút.

 

Najlepšie recepty na dnes