Cukrár zobral obyčajný hrebeň a ponoril ho do cukrovej zmesi: Z tohoto nápadu vaši hostia onemejú od úžasu!

Keby sme to nevideli tak neuveríme. Pozrite sa, aké úžasné veci môžete vytvoriť z karamelu – roztopeného cukru, vody a medu. Tieto dekorácie posunú vaše sladké dezerty na celkom novú úroveň. Sú to hotové umelecké diela.

Na karamel potrebujete:

250 g kr. cukru
75 ml minerálnej vody
1 čajová lyžička prírodného medu (najlepšie agátového)

Postup:

Na prípravu karamelu potrebujete hrniec/panvicu s hrubším dnom. Cukor a vodu dajte do panvice a rozvarte na miernom ohni. Potom pridajte med. Varte, kým karamel nemá svetlo-hnedú farbu. Nechajte ho vychladnúť.

Tip: Keď je karamel pripravený, panvicu na jednu sekundu ponorte do studenej vody. Týmto sa varenie zastaví a karamel nebude príliš tmavý.

Čarovanie s karamelom

Orechové kvapky

Čo potrebujete:

  • lieskové orechy
  • špáradlá

Ako postupovať:

Opečte lieskové orechy v rúre, potom odstráňte šupku pomocou utierky.

Napichnite na špáradlo.

Opečené orechy ponorte do karamelu, potom ich vytiahnite a nechajte hustú tekutú kvapku vytvoriť dlhú karamelovú niť. Najlepším spôsobom, ako vysušiť karamel, je napichnutie špáradla na kúsok polystyrénu.

Opatrne vyberte špáradlo a odrežte špičku tvrdeného karamelu nožnicami.

Zlatá škrupina

Čo potrebujete:

  • naberačku
  • olej
  • lyžice

Ako postupovať:

Otočte naberačku hore nohami a potrite ju olejom.

Pomocou lyžice nalejte karamel rýchlym pohybom na naberačku. Nechajte stuhnúť, výsledok je úžasný!

Karamelový motýľ

Čo potrebujete:

  • lyžicu
  • Papier na pečenie

Ako postupovať:

Na plech na pečenie položte hárok papiera. Pomocou lyžice urobte krídla a hlavu karamelového motýľa na papieri na pečenie. Pre telo použite jeden cukrík z karamelu.

 Hniezdo

Čo potrebujete:

  • 1 čistý hrebeň so širokými zubami

Ako postupovať:

Hrebeň ponorte do karamelu a rýchlym pohybom vytvorte na pracovnom povrchu tenké pramene karamelu.

Nechajte stuhnúť karamelové vlákna a vytvorte tvar hniezda. Do hniezda naservírujte kopčeky zmrzliny.

Sladká špirála

Čo potrebujete:

  • valček
  • lyžicu

Ako postupovať:

Karamel naneste pomocou lyžice okolo valčeka. Otočením valčeka vytvorte špirálovitý tvar. Nechajte stvrdnúť a vyberte.

Video:

Dnes najobľúbenejšie