Cappuccino rožky s čokoládou, ktoré nesmú chýbať na sviatočnom stole: Pečú sa 10 minút a vonia celá kuchyňa!

Toto lahodné vianočné pečivo by nemalo chýbať na vašom sviatočnom stole. Či už sa radšej držíte tradičných receptov alebo radi skúšate niečo nové, vždy je dobré myslieť na pečenie s predstihom.

 

 

Vyskúšajte tento rok tieto cappuccino rožky s čokoládou, ktoré chutia naozaj skvele a rozvoňajú celú kuchyňu.

Chuť prekvapí aj tých najnáročnejších maškrtníkov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

50 g instantného cappuccina (prášok)

50 ml horúcej vody

350 g hladkej múky

štipka soli

100 g mletých vlašských orechov

100 g práškového cukru

200 g masla

čokoládová poleva, kokos, prípadne oriešky

Postup:

Najskôr sa pustíme do prípravy cappuccino tak, že prášok zalejeme horúcou vodou a necháme ho vychladnúť.

 

 

Na cesto si do misy preosejeme múku.

Pridáme štipku soli, mleté oriešky, preosiaty práškový cukor a maslo nakrájané na kocky.

 

 

Pridáme aj vychladnuté cappuccino a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky.

Ideálne necháme odležať na noc, ale minimálne na 2 hodiny.

 

 

Druhý deň ho približne hodinu vopred z chladničky vyberieme, aby povolilo.

Pripravíme si formičky a kúsok potravinárskej fólie (ak nemáme dosť formičiek, toto je veľmi praktický spôsob, ako nezašpiniť formičky).

 

 

Formičku vyložíme potravinárskou fóliou, naplníme cestom a odtlačíme cesto.

Tak ho z formičky vyberieme a dáme na plech vyloženým papierom na pečenie.

Dáme piecť pri teplote 180 stupňov na cca 10 minút.

Upečené konce rožkov namočíme do rozpustenej čokolády a dozdobíme ešte strúhaným kokosom alebo mletými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay