Toto lahodné vianočné pečivo by nemalo chýbať na vašom sviatočnom stole. Či už sa radšej držíte tradičných receptov alebo radi skúšate niečo nové, vždy je dobré myslieť na pečenie s predstihom.
Vyskúšajte tento rok tieto cappuccino rožky s čokoládou, ktoré chutia naozaj skvele a rozvoňajú celú kuchyňu.
Chuť prekvapí aj tých najnáročnejších maškrtníkov.
Potrebujeme:
50 g instantného cappuccina (prášok)
50 ml horúcej vody
350 g hladkej múky
štipka soli
100 g mletých vlašských orechov
100 g práškového cukru
200 g masla
čokoládová poleva, kokos, prípadne oriešky
Postup:
Najskôr sa pustíme do prípravy cappuccino tak, že prášok zalejeme horúcou vodou a necháme ho vychladnúť.
Na cesto si do misy preosejeme múku.
Pridáme štipku soli, mleté oriešky, preosiaty práškový cukor a maslo nakrájané na kocky.
Pridáme aj vychladnuté cappuccino a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky.
Ideálne necháme odležať na noc, ale minimálne na 2 hodiny.
Druhý deň ho približne hodinu vopred z chladničky vyberieme, aby povolilo.
Pripravíme si formičky a kúsok potravinárskej fólie (ak nemáme dosť formičiek, toto je veľmi praktický spôsob, ako nezašpiniť formičky).
Formičku vyložíme potravinárskou fóliou, naplníme cestom a odtlačíme cesto.
Tak ho z formičky vyberieme a dáme na plech vyloženým papierom na pečenie.
Dáme piecť pri teplote 180 stupňov na cca 10 minút.
Upečené konce rožkov namočíme do rozpustenej čokolády a dozdobíme ešte strúhaným kokosom alebo mletými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť!