CAPPUCCINO roláda – jednoduchý a rýchly recept: Keď ju nakrájate, na ostatné zákusky sa hneď zabudne!

Fantasticky chutná roláda s chuťou cappuccina.

Dezert, ktorý poteší nejedného kávičkára.

Potrebujeme:

 

Cesto:

5 vajec

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžíc krupicového cukru

5 lyžíc polohrubej múky

1 lyžička cappuccina

Krém:

1 maslo (250 g)

6 lyžíc práškového cukru

2 lyžičky cappuccina

Dohotovenie:

cukrárske zdobenie

čokoládová poleva

Postup:

 

Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh.

 

 

Do ktorého postupne vmiešame žĺtky a múku zmiešanú s capučínom.

Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 stupňov asi 13 minút.

Po upečení ihneď zrolujeme v roládu a necháme vychladnúť.

Krém:

Maslo, cukor a capučíno vyšľaháme do peny.

 

Farbu krému môžete meniť pridaním kakaa.

Plát rozvinieme, potrieme krémom.

Nezabudnite si trochu krému nechať aj na potretie vrchu.

Roládu opatrne zrolujeme.

Povrch potrieme krémom.

Nazdobíme zubatou stierkou a posypeme zdobením, prípadne aj čokoládovou polevou.

Ak chcete, povrch môžete jednoducho dozdobiť šľahačkou.

A na záver posypať strúhanou čokoládou alebo kakaom a zdobením.

Necháme v chladničke stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár