Cappuccino rezy: Výborný dezert, na ktorom si všetci pochutnajú!

Pripravte si doma absolútnu lahôdku (nielen) pre milovníkov cappuccina.

Už som tieto rezy pripravovala niekoľkokrát a vždy mali veľký úspech.

 

 

Fantastický domáci cappuccino dezert pripravený podľa receptu z youtube.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

5 vajec

150 g práškového cukru

130 ml vody

100 ml rastlinného oleja

2 ČL jemnej rozpustnej kávy

100 g polohrubej múky

100 g hladkej múky

1/2 balenia prášku do pečiva

Na krém:

400 ml mlieka

1 balenie pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou

30 g cappuccina

100 g krupicového cukru

250 g masla

Na ozdobenie:

nastrúhanú čokoládu

Postup:

Najprv rozšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny.

Potom za šľahania pridávame vodu, olej, kávu, múky a prášok do pečiva.

 

 

V menšej miske rozšľaháme mixérom bielky, kým nám nevznikne pena, ktorú potom pridáme do rozšľahanej zmesi a špachtľou zamiešame.

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a necháme 15 minút piecť pri teplote 180°C.

Do mlieka v hrnci nasypeme cukor, puding a metličkou miešame za tepla, kým nám krém nezhustne.

 

 

Potom za tepla pridáme do pudingu cappuccino a dobre zamiešame.

Mixérom rozšľaháme zmäknuté maslo a postupne za šľahania pridávame puding.

 

 

Upečené cesto otočíme, vyberieme z plechu, odstránime papier, vymeníme ho za čistý a vložíme naspäť na plech.

Cesto prekrojíme na polovicu, na jednu polovicu nanesieme krém, preložíme druhou polkou cesta a opäť nanesieme vrstvu krému.

 

Zákusok nakrájame, vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie zvyšným krémom pomocou cukrárskeho vrecka a posypeme nasekanou čokoládou.

Lahodný dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn