Camembert pečený v lístkovom ceste so zemiakmi a slaninkou

Máte radi Camembert? Tento druh syra je veľmi lahodný aj sám o sebe, avšak so správnou prípravou a ďalšími chutnými surovinami, môže vytvoriť jedno fantastické jedlo. Vyskúšajte jednoduchý recept na Camembert pečený v lístkovom cestíčku so slaninkou a zemiakmi. Výsledok si zamilujete!

Máte radi Camembert? Tento druh syra je veľmi lahodný aj sám o sebe, avšak so správnou prípravou a ďalšími chutnými surovinami, môže vytvoriť jeho fantastické jedlo. Vyskúšajte jednoduchý recept na Camembert pečený v lístkovom cestíčku so slaninkou a zemiakmi. Výsledok si zamilujete!

Potrebujeme:

1 Camembert

1 hárok lístkového cesta rozvaľkaného do tvaru kruhu

200 g slaninky nakrájanej na kúsky

1 cibuľu

2 zemiaky

...

1 vajce

Postup:

Zemiak uvaríme vo vriacej vode. Medzitým očistíme cibuľu a nakrájame nadrobno. Cibuľku orestujeme na panvici spolu so slaninkou.

Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Camembert rozkrojíme na dve polovice.

Lístkové cesto rozložíme na pracovnú dosku a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu cesta uložíme prvú polovicu syra a navrstvíme naň cibuľovo-slaninovú zmes, následne uložíme plátky zemiakov a opäť pokryjeme slaninovou-cibuľovou zmesou. Prikryjeme druhou polovicou syra.

Konce cesta narežeme a postupne kúsky cesta prekladáme cez syr, až kým ho celkom nezakryjeme. Potom syr obrátime, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme zvyšným vajíčkom. V strede cesta urobíme nožom dierku a potom ostrým nožom vytvárame zárezy (viď video). Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút.