Čalamáda na studeno, ktorú milujeme: Žiadne zaváranie ani varenie a máte najlepšiu prílohu, akú poznám!

241

Výborná domáca čalamáda, ktorá chuti ako kapustový šalát. U nás je nesmierne obľúbený a míňa sa rýchlosťou blesku.

Potrebujeme:

2 kg hlávkovej kapusty

500 g – 1 kg uhoriek

1 kg papriky (ja som dala farebnú)

0,5 kg cibule

0,5 kg mrkvy

15 dg kryšt. cukru

500 ml octu

1 dl oleja

1 deko

Postup:

Foto: cookpad

Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance. Uhorky na kruhy. Spravte si zálievku z cukru, octu, oleja a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny.

Foto: tjn

Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť. Potom už len naložte do fliaš aj so šťavou, uzavrite a odložte do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete – u nás mizne skutočne rýchlo. Z uvedenej dávky mi vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek.

Zdroj, titulná foto cookpad

Témy:


Pridajte svoj komentár