Čajové kolieska s orechmi a kávovým krémom: Najlepšie sviatočné pečivo, u nás sa pečie celý rok!

Najlepšie čajové pečivo, ktoré sa u nás pečie celý rok.

Najlepšie čajové pečivo, ktoré sa u nás pečie celý rok.

Potrebujeme:

Cesto:

200 g hladkej múky

štipka prášku do pečiva

160 g masla

80 g práškového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 balíčka vanilkového cukru

80 g strúhaných mandlí alebo orechov

Krém:

100 g masla

100 g práškového cukru

1 žĺtok

1 polievková lyžica pomletej čiernej kávy

kakao

Na zdobenie:

mandle alebo oriešky

čokoládová poleva

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát a vykrajujeme kolieska. Preložíme ich na mierne vymastený plech, alebo plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme ich pri teplote 150 ° C.

Vychladnuté zlepujeme krémom (zmäknuté maslo s cukrom vymiešame do peny, potom vmiešame žĺtok, čiernu kávu a kakao), ozdobíme polevou a prilepíme oriešok alebo mandľu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)