zdravetipy_transparent-horizontal-pozitiv

Šupy z pomaranča viac nevyhadzujte a uvarte ich so škoricou: Tento nápoj znižuje hladinu cholesterolu a zmierňuje črevné problémy!

Tento čaj z pomarančovej kôry a škorice je skvelým spôsobom, ako dodať telu prospešné látky. Podľa portálu curapelanatureza vám môže pomôcť pri rôznych zdravotných ťažkostiach, preto by bola škoda, keby ste šupy z pomaranča vyhadzovali.

Pomarančová kôra obsahuje dôležité živiny, ako vitamín C a polyfenoly. Na dochutenie čaju z pomarančovej kôry a zlepšenie účinkov, pridajte škoricu, ktorá má hneď niekoľko zdravotných výhod. 

Čaj z pomarančovej kôry a škorice:

– bojuje proti infekciám

– pomáha pri redukcii hmotnosti

– pomáha znížiť hladinu cholesterolu

– zmierňuje žalúdočné a črevné ťažkosti

– metabolizuje a znižuje hladinu tuku v krvi

– podporuje správne fungovanie imunitného systému

Výhody pomarančovej kôry

Pomarančová kôra je vynikajúcim zdrojom vitamínov A, B5, B6, C a obsahuje tiež vápnik, meď, železo, fosfor, horčík, draslík a zinok. Pomáha napríklad pri týchto zdravotných ťažkostiach:

– podporuje trávenie

– pomáha zmierňovať pálenie záhy

– pôsobí proti infekciám a chorobám dýchacích ciest

– pomáha pri správnom fungovaní imunitného systému

– zmierňuje príznaky bronchitídy, chrípky, kašľa, astmy, aj alergie

Rada: V prípade silného a opakovaného pálenia záhy užívajte čaj z pomarančovej kôry každý deň po dobu 20 dní.

Pomáha znižovať hladinu cholesterolu

 

Okrem hore uvedených výhod obsahuje pomarančová kôra hespetidín, druh flavonoidu s vynikajúcimi vlastnosťami metabolizovať tuk v krvi a redukovať ho, aby sa uľahčila jeho eliminácia. Podporuje tiež činnosť pečene.

Uľahčuje chudnutie

Pomarančová kôra je nízkokalorická, obsahuje vlákninu a má detoxikačné vlastnosti, ktoré vám pomôžu pri chudnutí. Vzhľadom na schopnosť podporovať vylučovanie tukov sa odporúča pri redukčnej diéte.

Bojuje proti akné a kožným chorobám

 

Vďaka svojim protizápalovým, antibakteriálnym a protiplesňovým vlastnostiam pomáha v boji proti akné. Vysoký obsah vitamínu C navyše minimalizuje škvrny a predčasné starnutie.

Príprava:

Vyberajte si pomaranče, ktoré sú chemicky neošetrené alebo kôru pred prípravou čaju dôkladne vyčistite teplou vodou a hubkou. Potom kôru ošúpte, dajte do hrnca, zalejte 200 ml vody a počkajte, kým zovrie. Nechajte lúhovať spolu s tyčinkou škorice asi 15 minút a keď mierne vychladne, vypite.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie tipy pre zdravie