plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiadne vajcia: Dokonca aj moja babka bola prekvapená výsledkom!

Špeciálny recept na mliečny chlieb „Chigiri“ z jednoduchých ingrediencií.

Tento pokrm je taký jemný a nadýchaný, že nebudete vedieť odolať.

 

 

Famózny recept na nadýchaný a neskutočne jemný mliečny chlieb z youtube kanála Vinastar Channel.

Potrebujeme:

115 g sladeného kondenzovaného mlieka (ak chcete sladšie, môžete pridať 10-25 g cukru)

185 g mlieka (180 ml)

2 ČL instantného droždia

355 g hladkej múky

30 g masla (my sme použili slané)

1/2 ČL soli

Na potretie:

1 PL rozpusteného masla

1 ČL medu

Postup:

Do misky pridáme kondenzované mlieko.

Nalejeme mlieko.

 

 

Do zmesi nasypeme droždie a dobre premiešame.

Pridáme múku a špachtľou zamiešame.

 

 

Rukami vymiesime mierne hladké cesto.

V strede cesta spravíme jamku a vložíme zmäknuté maslo a soľ.

 

 

Cesto vymiesime do hladka.

Misku prekryjeme utierkou a necháme 3 minúty odpočívať.

 

 

Po uplynutí doby cesto opäť miesime 5 minút, kým nebude hladšie.

Potom cesto opäť prekryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

 

 

Z cesta vytlačíme vzduch.

Preložíme ho na stôl, roztiahneme a rozdelíme na 9 častí.

 

 

Z cesta ušúľame guľky, prekryjeme ich utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

Potom z cesta valčekom vyvaľkáme všetok vzduch.

 

 

Z cesta vytvarujeme rolku a rozvaľkáme tak, aby vznikol trojuholník (viď video).

Potom ho zrolujeme a uložíme do vymastenej formy na pečenie.

 

 

Croissanty naukladáme (viď video), prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odstáť.

Vrch potrieme trochou mlieka.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Po upečení potrieme zmesou mlieka a medu a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes