Fantastické lekvárové buchty „SAMOKYSKY“: To cesto je malý zázrak, nekysne ani minútu a rozdiel by ste nespoznali!

Superrýchly a jednoduchý recept, cesto sa hneď spracováva, bez kysnutia. Môžte použiť aj ako cesto na kysnutý koláč, na slimáky, rožteky a čo vám len napadne. Recept mám od Michaely B. (Leela) a veľmi podobný postup som našla aj na youtube.

Potrebujeme:

500g hladkej múky

1 kocka droždia (cca 5dkg)

1dcl olej

3dcl mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 lyžice kryštálového cukru

trošku soli

štipka sódy bikarbóny

lekvár

Postup:

Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.

Do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.

Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.

Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím, olej a prilievame druhú polovicu mlieka.

Vypracujeme cesto. Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky.

Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžte si ruky potrieť olejom.

S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme „placku“ a vyrežeme štvorce alebo kruhy. Plníme lekvárom.

Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom.

Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom. Ja som posypala aj mandľovými lupienkami.

Dáme do rúry na 180 stupňov cca 30 minút.

Ešte teplé ich potrieť studeným mliekom, do ktorého vmiešame vanilkový cukor :) Po vychladnutí posypeme cukrom.