EXTRA rýchle buchty s pudingovou plnkou – jemné ako pena: Toto cesto používam aj na slimáky, koláče a rožky!

Výborné cesto na domáce plnené buchty, závin ale aj slimáky, taštičky alebo iné domáce pečivo.

Výborné cesto na domáce plnené buchty, závin ale aj slimáky, taštičky alebo iné domáce pečivo.

 

 

Havnou výhodou tohoto receptu je, že cesto nemusí vôbec kysnúť, jednoducho zamiešate a hneď s cestom pracujete.

Pečivo môžete plniť čímkoľvek, my máme najradšej pudingovú náplň s čokoládou.

...

Ale výborné sú aj s lekvárom, tvarohom či makovou plnkou.

Potrebujeme:

500g hladkej múky

1 kocka droždia (cca 5dkg),

1dcl olej

3dcl mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

trošku soli

štipka sódy bikarbóny

Náplň:

 

 

uvarený hustý puding

lekvár

ochutený tvaroh s hrozienkami

mak

orechy alebo čo komu chutí

Postup:

Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru.

Dáme zohriať.

 

 

Do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.

Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.

Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím a olej.

 

 

Prilievame druhú polovicu mlieka.

Vypracujeme cesto. Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky.

Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžete si ruky potrieť olejom.

 

 

S cestom HNEĎ pracujeme.

Rukou vytvarujeme „placku“ a vyrežeme štvorce.

 

 

Plníme uvareným pudingom – ešte môžeme posypať čokoládovými kúskami a zabalíme.

Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom.

Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom – aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.

Dáme do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút.

Každá rúra pečie inak.

 

 

Ešte teplé ich potrieť studeným mliekom, do ktorého vmiešame vanilkový cukor.

Po vychladnutí posypeme cukrom a tlačíme do hlavy jedna radosť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay