plny-hrniec_transparent_negativ.png

JEDNODUCHÉ buchty s pudingovou plnkou – nesmierne jemné a lahodné: Toto cesto používam aj na záviny, koláče a rožky!

Vynikajúce a jednoduché pudingové buchty, ktoré si určite zamilujete.

 

 

Tento skvelý recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 vajce

3 lyžice cukru

1 bal. Vanilkového cukru

2 lyžice kukuričného škrobu

300 ml mlieka

Hrozienka

Na cesto:

100 ml teplého mlieka

150 ml teplej vody

1 polievková lyžica sušeného droždia

3 lyžice kr cukru

1 bal. Vanilkového cukru

1 vajce (bielok a žĺtok)

4 lyžice oleja

400 g preosiatej hladkej múky

1 čajová lyžička soli

Postup:

Najskôr si pripravíme pudingovú náplň.

Vajce zmiešame s cukrom a dobre rozmiešame.

Pridáme mlieko, dobre rozmiešame a dáme na plameň.

 

 

Uvaríme hustý puding.

Puding preložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Teraz si pripravíme cesto:

V teplom mlieku rozmiešame droždie a cukor, aj vanilkový cukor.

Pridáme bielok, olej a rozmiešame.

 

 

Teraz postupne po častiach pridávame preosiatu múku a soľ za stáleho miešania.

Vypracujeme jednotné vláčne cesto.

Prikryjeme fóliou.

Necháme hodinu kysnúť.

Rozdelíme na 8 kúskov.

každý rozvaľkáme na placku na pomúčenej doske.

Do stredu dáme asi lyžicu pudingu a posypeme hrozienkami.

 

 

Zabalíme a preložíme na plech, kde ešte roztlačíme na placku.

Na vrchu urobíme zárezy a prikryjeme utierkou, necháme ešte 15 minút stáť.

 

 

Potrieme žĺtkom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes