plny-hrniec_transparent_negativ.png

EXTRA rýchle buchty s NUTELLOU – jemné ako pena: Toto cesto používam aj na koláče, slimáky a rožky!

ýborné cesto na domáce plnené buchty, závin ale aj slimáky, taštičky alebo iné domáce pečivo.

 

Havnou výhodou tohoto receptu je, že cesto nemusí vôbec kysnúť, jednoducho zamiešate a hneď s cestom pracujete.

Pečivo môžete plniť čímkoľvek, my máme najradšej nutellovú náplň, alebo lekvárovú s čokoládou, ale výborné sú aj s pudingom, tvarohom či makovou plnkou.

Potrebujeme:

500g hladkej múky

1 kocka droždia (cca 5dkg),

1dcl olej

3dcl mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

trošku soli

štipka sódy bikarbóny

Náplň:

Nutellu

lekvár s čokoládou

Postup:

Do mlieka pridáme 2 lyžice kryštálového cukru a dáme zohriať.

 

 

Do misky si pripravíme múku, pridáme trošku soli a štipku sódy bikarbóny.

Do polovice zohriateho mlieka si rozdrobíme kocku droždia a necháme podrásť.

Do nádobky s múkou, soľou a sódou bikarbónou vlejeme mlieko s droždím a olej.

Prilievame druhú polovicu mlieka.

Vypracujeme cesto. Cesto by sa nemalo veľmi lepiť na ruky.

Aby sa vám s ním ľahšie pracovalo, môžete si ruky potrieť olejom.

S cestom HNEĎ pracujeme, rukou vytvarujeme „placku“ a vyrežeme štvorce.

 

 

Plníme Nutellou alebo domácim lekvárom – lekvár ešte môžeme posypať čokoládovými kúskami a zabalíme.

Ukladáme vedľa seba na plech vystlatý papierom.

Každú buchtu potrieme z hora a zo strán olejom – aby sa buchty po upečení pekne oddeľovali.

Dáme do rúry na 180 stupňov na 40-45 minút.

Každá rúra pečie inak.

 

 

Ešte teplé ich potrieť studeným mliekom, do ktorého vmiešame vanilkový cukor.

Po vychladnutí posypeme cukrom a tlačíme do hlavy jedna radosť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes