plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pečené buchty pre lenivých: Takéto recepty milujem – žiadne kysnutie a hneď hotové, celá rodina ich doslova zbožňuje!

Unikátny recept na buchty, ktoré pripravíte bez čakania.

Prvú várku som piekla doobeda a poobede už neostal ani jeden kus.

 

 

Výborné pre všetkých, ktorí nestíhajú robiť buchty z kysnutého cesta, alebo jednoducho majú chuť na niečo rýchle a vynikajúce.

Chutia trochu inak ako z kysnutého, ale sú naozaj výborné a hlavne mäkučké.

Určite budete robiť pravidelne.

Potrebujeme:

8,5 dkg masla alebo tuku na pečenie

 

 

30 dkg polohrubej múky

1 vanilkový cukor

2 lyžice práškového cukru

1 dcl sladkej smotany (môžete dať aj šľahačkovú smotanu)

trochu citrón. kôry

1 vajíčko

1 prášok do pečiva

Na plnenie:

 

 

Lekvár

Tvaroh s hrozienkami

Nutela

Džem

Z tejto dávky vyjde asi 22 malých buchtičiek

Na posypanie: 

Práškový cukor

Postup:

Maslo rozdrobíme v múke.

 

 

Zmiešame s práškom do pečiva a cukrami.

Pridáme vajíčko.

Vmiešame aj smotanu a vypracujeme jemné cestíčko.

 

 

Rukami odoberáme kúsky cesta.

A v dlaniach roztlačíme na placku.

Každú placku naplníme a zabalíme, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Natrieme vymiešaným žĺtkom.

Pečieme pri 175°C asi 15-20 minút.

Hotové buchty pocukrujeme.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes