plny-hrniec_transparent_negativ.png

Buchta Himaláje: Úžasne vláčna piškóta dvoch farieb – náš obľúbený koláč z hrnčeka!

Veľmi dobrý a veľmi rýchly koláčik ku káve. Odporúčam do cesta pridať aj trochu rumu, bude ešte chutnejšie. Autor receptu Gabriela L.

Potrebujeme:

1 cesto:

1 prášok do pečiva

2 hrnčeky hladkej múky

1 hrnček cukru krupica

1 hrnček mlieka

1/2 – 3/4 hrnčeka oleja

2 celé vajcia

2 lyžice kakaa

citrónová kôra

(voliteľné rum)

2 cesto:

2 tvarohy (250 g)

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding (prášok)

1 hrnček cukru práškový

2 celé vajcia

1 hrnček mlieka

Postup:

1 cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame olej a potom aj ostatné ingrediencie.
2 cesto: Opäť vyšľaháme vajíčka s cukrom, a pridáme ostatné prísady (puding sa sype sypký nevaríme) – toto cesto bude riedke.
Na vymastený a vysypaný plech dáme pol prvého cesta, na to druhé cesto tvarohové a hore zvyšok prvého cesta. Upečieme pozvoľna a pomaly. Necháme poriadne vychladnúť.

Najlepšie recepty na dnes