plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bublinky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už nerobím!

Voláme ich falošné veterníky.

 

 

Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.

My na nich fičíme, odkedy som našla tento skvelý nápad od pani Alenky.

Potrebujeme:

Lístkové cesto

Smotana na šľahanie + cukor podľa chuti (voliteľné stužovač)

Práškový cukor na pocukrovanie

Postup:

Cesto rozvaľkáme na tenký plát (3 mm hrubý) a vykrajujeme z neho kolieska.

 

 

Na pelchu vystlanom papierom na pečenie pečieme pri teplote 200 stupňov.

Základom je neotvárať rúru, inak cesto nevyskočí.

Keď bubliny narastú, vyberieme z rúry.

 

 

Ešte teplé rozkrojíme.

Plníme obyčajnou vyšľahanou šľahačkou.

Posukrujeme a je to – falošné veterníky (bublinky sú hotové)

VETERNÍKY lenivej ženy (15 minút): Na oslave mali taký obrovský úspech

Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta podľa youtube, ktorý nahradí klasické veterníky.

 

 

Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.

Potrebujeme:

1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)

1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)

300 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

Postup:

Cesto uložíme na pracovnú dosku.

 

 

Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.

 

 

Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.

Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.

 

 

Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.

Puding môžete urobiť aj klasický varený, nechať vychladnúť a následne vmiešate do šľahačky.

 

 

Upečené cesto rozrežeme v strede.

Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka.

Položíme vrchnú časť cesta.

 

 

To je všetko, máme hotovo!

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes