Voláme ich falošné veterníky.
Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.
My na nich fičíme, odkedy som našla tento skvelý nápad od pani Alenky.
Potrebujeme:
Lístkové cesto
Smotana na šľahanie + cukor podľa chuti (voliteľné stužovač)
Práškový cukor na pocukrovanie
Postup:
Cesto rozvaľkáme na tenký plát (3 mm hrubý) a vykrajujeme z neho kolieska.
Na pelchu vystlanom papierom na pečenie pečieme pri teplote 200 stupňov.
Základom je neotvárať rúru, inak cesto nevyskočí.
Keď bubliny narastú, vyberieme z rúry.
Ešte teplé rozkrojíme.
Plníme obyčajnou vyšľahanou šľahačkou.
Posukrujeme a je to – falošné veterníky (bublinky sú hotové)
VETERNÍKY lenivej ženy (15 minút): Na oslave mali taký obrovský úspech
Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta podľa youtube, ktorý nahradí klasické veterníky.
Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.
Potrebujeme:
1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)
1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)
300 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
Postup:
Cesto uložíme na pracovnú dosku.
Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.
Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.
Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.
Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.
Puding môžete urobiť aj klasický varený, nechať vychladnúť a následne vmiešate do šľahačky.
Upečené cesto rozrežeme v strede.
Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka.
Položíme vrchnú časť cesta.
To je všetko, máme hotovo!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: