plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bublinky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už nerobím!

Voláme ich falošné veterníky.

 

 

Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.

My na nich fičíme, odkedy som našla tento skvelý nápad od pani Alenky.

Potrebujeme:

Lístkové cesto

Smotana na šľahanie + cukor podľa chuti (voliteľné stužovač)

Práškový cukor na pocukrovanie

Postup:

Cesto rozvaľkáme na tenký plát (3 mm hrubý) a vykrajujeme z neho kolieska.

Na pelchu vystlanom papierom na pečenie pečieme pri teplote 200 stupňov.

Základom je neotvárať rúru, inak cesto nevyskočí.

Keď bubliny narastú, vyberieme z rúry a ešte teplé rozkrojíme.

Plníme obyčajnou vyšľahanou šľahačkou. Posukrujeme a je to – falošné veterníky (bublinky sú hotové)

Fslošné veterníky

Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta, ktorý nahradí klasické veterníky.

 

 

Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)

1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)

300 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

Voliteľné:

Nakrájané jablká

Cukor

Maslo

Škorica

Postup:

 

Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.

 

Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.

 

 

Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.

Ak varíme z klasického pudingu tak po uvarení prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.

 

 

 

Upečené cesto rozrežeme v strede.

 

Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka, položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.

 

Ak chcete pridať aj ovocnú vrstvu, tak odporúčame skaramelizované jablko.

Jablká nakrájame na kocky.

 

Na panvici rozpustíme maslo.

 

Pridáme jablká, cukor, škoricu a dobre premiešame.

 

Keď jablká zmäknú, navrstvíme na rozkrojené lístkové cesto najskôr vrstvu jabĺk.

 

 

Potom navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou cesta.

Podávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes