Voláme ich falošné veterníky.
Bublinky z lístkového cesta sú také fantastické a rýchle, že sa vám ani neoplatí robiť odpaľované cesto.
My na nich fičíme, odkedy som našla tento skvelý nápad od pani Alenky.
Potrebujeme:
Lístkové cesto
Smotana na šľahanie + cukor podľa chuti (voliteľné stužovač)
Práškový cukor na pocukrovanie
Postup:
Cesto rozvaľkáme na tenký plát (3 mm hrubý) a vykrajujeme z neho kolieska.
Na pelchu vystlanom papierom na pečenie pečieme pri teplote 200 stupňov.
Základom je neotvárať rúru, inak cesto nevyskočí.
Keď bubliny narastú, vyberieme z rúry a ešte teplé rozkrojíme.
Plníme obyčajnou vyšľahanou šľahačkou. Posukrujeme a je to – falošné veterníky (bublinky sú hotové)
Fslošné veterníky
Vynikajúci a úplne jednoduchý nápad z lístkového cesta, ktorý nahradí klasické veterníky.
Je to vynikajúce, rýchle a fantasticky chutné, určite skúste.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)
1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)
300 ml mlieka
300 ml smotany na šľahanie
Voliteľné:
Nakrájané jablká
Cukor
Maslo
Škorica
Postup:
Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.
Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.
Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.
Ak varíme z klasického pudingu tak po uvarení prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.
Upečené cesto rozrežeme v strede.
Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka, položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.
Ak chcete pridať aj ovocnú vrstvu, tak odporúčame skaramelizované jablko.
Jablká nakrájame na kocky.
Na panvici rozpustíme maslo.
Pridáme jablká, cukor, škoricu a dobre premiešame.
Keď jablká zmäknú, navrstvíme na rozkrojené lístkové cesto najskôr vrstvu jabĺk.
Potom navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou cesta.
Podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: