Bublinková pizza

Originálny a úžasné chutný. Presne taký je recpet na bublinkovú pizzu alebo ak chcete pizza bublinky. Na prípravu tejto ingrediencie budeme potrebovať klasické prísady, avšak rozdiel bude spošívať v spôsobe ich prípravy. Výsledkodok je pohľadením nie len pre oko ale aj pre chuťové bunky. Vyskúšajte toto skvelé jedlo aj vy!

Potrebujeme:

500 g cesta na pizzu

Cesto môžete pripraviť podľa vášho obľúbeného receptu, alebo použiť tento:

500 g hladkej múky

1 kocka droždia

300 ml vlažnej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3-4 lyžice olivového oleja

Paradajková omáčka:

Môžeme použiť kupovanú, ale domáca je omnoho lepšia. Na jej prípravu potrebujeme:

2 lyžice olivového oleja

400 g krájaných rajčín

1 lyžičku medu

½ lyžičky prášku do pečiva

1 strúčik cesnaku

Soľ

Ďalej budeme potrebovať:

1 lyžicu olivového oleja

1 lyžičku sušenej bazalky/tymianu, alebo oregana

Mozzarellu

4 – 5 lyžíc strúhaného parmezánu

Strúhaný tvrdý syr na posypanie

 

30 plátkov suchej alebo polosuchej salámy

Postup:

Cesto na pizzu môžeme urobiť nasledovne: z vody a droždia pripravíme kvások. Potom zmiešame s múkou, soľou, olejom a vypracujeme cesto. V prípade tohto cesta netreba čakať kým vykysne. Cesto môžeme hneď roztiahnuť rukami na veľkosť, ktorú potrebujeme a pracovať s ním.

Cesto roztiahneme do tvaru štvorca alebo obdĺžnika tak, aby sme z neho mohli vyrezať menšie štvorce s rozmermi cca 5×5 cm. Mali by sme dostať približne 30 ks.

Mozzarelu necháme marinovať v olivovom oleji so sušenou bazalkou alebo inými bylinkami a trochou soli. Potom vyberieme z nálevu a nakrájame na kocky.

Do každého štvorca vložíme koliesko salámy a kúsok marinovanej mozzarelly.

Teraz si pripravíme paradajkovú omáčku. Na panvici zohrejme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, soľ, paradajky, med a prášok do pečiva. Zmiešame a necháme variť asi 5 minút. Prášok do pečiva sme použili preto, pretože sťahuje kyslosť paradajok.

Cesto z náplňou vyformujeme do tvaru guliek. Guľôčky prikryjeme utierkou a necháme kysnúť cca 30 minút.

Na dno zapekacej misy s rozmermi 25×30 cm nalejeme ½ rajčinovej omáčky. Do omáčky vložíme guľôčky a navrstvíme druhú polovicu omáčky – pomôžeme si lyžicou, ktorou dávkujeme omáčku tak, aby boli pokryté všetky guľôčky.

Nakoniec posypeme parmezánom a strúhaným tvrdým syrom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov približne 40 minút. Hotovú pizzu necháme ešte 10 minút odstáť, aby omáčka mierne vychladla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika