Kto pozná hrnčekové cesto z kyslej smotany, nič iné už nehľadá – bublanina ako páperie: Pripravte hneď z dvojitej dávky!

Vynikajúci recept na krehučkú a fantasticky chutnú bublaninu z hrnčeka, s cestom z kyslej smtoany. Je vynikajúca.

Vynikajúci recept na krehučkú a fantasticky chutnú bublaninu z hrnčeka, s cestom z kyslej smtoany. Je vynikajúca.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky (použili sme hrnček s objemom 250 ml)

3/4 hrnčeka práškového cukru

½ hrnčeka oleja

½  hrnčeka kyslej smotany

2 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL vanilkovej arómy

kôra z 1 citróna

½ balenia kypriaceho prášku

Ďalej:

250 g jahôd

Postup:

Formu na pečenie s priemerom 27 cm vymastíme a vysypeme múkou .

V miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.

V inej mise vyšľaháme do nadýchanej peny celé vajcia spolu s práškovým cukrom.

Potom do zmesi prilejeme olej, pridáme kyslú smotanu, vanilku a kôru z citróna a premiešame.

Postupne prisypávame múku s kypriacim práškom a len zľahka premiešame. Snažíme sa zmes nepremiešať, aby nebol koláč tuhý.

Ak je zmes príliš hustá, pridáme trochu vody alebo mlieka, aby sme docielili lávovitú konzistenciu.

Zmes by mala stekať z varechy ako láva.

Zmes nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli olejom a vysypali hrubou múkou alebo strúhankou.

Na povrch naukladáme očistené a osušené jahody, prípadne ich môžeme pridať rovno do cesta, je to na vás.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda a je pevné na dotyk. Necháme vychladnúť.

Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube

Foto: tjn