plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kto pozná hrnčekové cesto z kyslej smotany, nič iné už nehľadá – bublanina ako páperie: Pripravte hneď z dvojitej dávky!

Vynikajúci recept na krehučkú a fantasticky chutnú bublaninu z hrnčeka, s cestom z kyslej smtoany. Je vynikajúca.

Vynikajúci recept na krehučkú a fantasticky chutnú bublaninu z hrnčeka, s cestom z kyslej smotany.

 

 

Je vynikajúca.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky (použili sme hrnček s objemom 250 ml)

3/4 hrnčeka práškového cukru

½ hrnčeka oleja

½  hrnčeka kyslej smotany

2 vajcia

1 ČL vanilkovej arómy

kôra z 1 citróna

½ balenia kypriaceho prášku

Ďalej:

250 g jahôd

Postup:

Formu na pečenie s priemerom 27 cm vymastíme a vysypeme múkou.

 

 

V miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.

V inej mise vyšľaháme do nadýchanej peny celé vajcia spolu s práškovým cukrom.

 

 

Potom do zmesi prilejeme olej.

Pridáme kyslú smotanu, vanilku a kôru z citróna a premiešame.

Postupne pridávame múku s kypriacim práškom.

 

 

Len zľahka premiešame.

Snažíme sa zmes nepremiešať, aby nebol koláč tuhý.

Ak je zmes príliš hustá.

Pridáme trochu vody alebo mlieka, aby sme docielili lávovitú konzistenciu.

 

 

Zmes by mala stekať z varechy ako láva.

Zmes nalejeme na plech, ktorý sme zľahka vytreli olejom a vysypali hrubou múkou alebo strúhankou.

Na povrch naukladáme očistené a osušené jahody.

 

 

Prípadne ich môžeme pridať rovno do cesta, je to na vás.

Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu.

Pečieme, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda a je pevné na dotyk.

Necháme vychladnúť.

 

 

Upečenú bublaninu posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes