Táto bublanina sa vám ani v horúcom počasí zaručene neskysne. Je výborná, veľmi lahodná a jednoduchá na prípravu. Recept mám z internetu, od pani Silvie K. a je naozaj vynikajúci.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1,5 hrnčeka mlieka
1 dl oleja
1 vajíčko
1 bal. zlatý klas (môžete nahradiť kukuričným škrobom)
1 bal. prášok do pečiva
1 bal vanilkového cukru
ľubovoľné ovocie
Postup:
Príprava nemôže byť jednoduchšia. V jednej mise zmiešame všetko „čo sa sype“ , v druhej všetko čo sa leje + vajíčko. Potom zmiešame obsah oboch mís a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme ovocie ľubovolné ovocie – a pečieme pri teplote 180-200°C, kým nebude koláčik takto pekne ružovučký. Pokrájame a môžeme sa pustiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)