plny-hrniec_transparent_negativ.png

Bublanina z 1 vajíčka podľa storočného receptu: Blesková, lacná a chutí presne tak, ako keď sme boli deti!

Táto bublanina sa vám ani v horúcom počasí zaručene neskysne. Je výborná, veľmi lahodná a jednoduchá na prípravu. Recept mám z internetu, od pani Silvie K.  a je naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček kryštálového cukru

1,5 hrnčeka mlieka

1 dl oleja

1 vajíčko

1 bal. zlatý klas (môžete nahradiť kukuričným škrobom)

1 bal. prášok do pečiva

1 bal vanilkového cukru

ľubovoľné ovocie

Postup:

Príprava nemôže byť jednoduchšia. V jednej mise zmiešame všetko „čo sa sype“ , v druhej všetko čo sa leje + vajíčko. Potom zmiešame obsah oboch mís a vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme ovocie ľubovolné ovocie – a pečieme pri teplote 180-200°C, kým nebude koláčik takto pekne ružovučký. Pokrájame a môžeme sa pustiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes